Успішне вирощування озимої пшениці — 5 ключових порад від фахівця

Станом на початок вересня аграрії України розпочали сіяти озимі зернові під врожай 2024. На 11 вересня озимою пшеницею засіяно 228 тис. га.

 фото 1 LNZ GroupОзима пшениця є однією з найважливіших культур в сільському господарстві і вимагає ретельної підготовки перед посівом. Тож, фахівець надав 5 ключових порад для успішного вирощування:

1. Вибір насіння

 фото 2 LNZ Group«Першим і, можливо, найважливішим кроком у підготовці до посіву озимої пшениці є вибір насіння. Оберіть сорт, який відповідає вашим ґрунтово-кліматичним умовам. Перевірені постачальники та високоякісне насіння — це ваш ключ до успішного вирощування. Особливу увагу слід звернути на стійкість до хвороб, вилягання, посухи та вимоги до ґрунту. У бренду LEGEND від LNZ Group є 5 посухостійких сортів озимої пшениці, які підходять для вирощування у різних ґрунтово-кліматичних умовах», — пояснив Сергій Корнюшенко.

2. Підготовка ґрунту

Правильна підготовка ґрунту — ще один важливий аспект. Забезпечте рівномірне вирівнювання та подрібнення грудок, щоб створити ідеальне посівне ложе на потрібній глибині. Це допоможе рослинам розвиватися рівномірно та максимально використовувати ресурси ґрунту.

3. Добрива

Сергій Корнюшенко рекомендує внести DEFENDA Насіння для отримання якісних, рівномірних та дружніх сходів.

4. Захист від хвороб

«Постарайтеся забезпечити надійний захист від захворювань. Перед посівом обробіть насіння спеціальним протруйником, наприклад, комбінованим фунгіцидним протруйником Бастіон від бренду DEFENDA для захисту насіння зернових від грибкових захворювань», — порадив фахівець

5. Оптимальні строки посіву

Останнім, але не менш важливим аспектом є визначення оптимальних строків посіву. Враховуйте критичні фази вегетації та морози. Проводьте посівну озимої пшениці вчасно, щоб рослини мали достатньо часу пройти через всі стадії росту до зими. «Завдяки дотриманню цих п'яти порад, ви зможете забезпечити успішний посів озимої пшениці та отримати високий врожай якісного зерна. Не забувайте слідкувати за розвитком рослин протягом вегетаційного періоду та вчасно вживати необхідні заходи для їх захисту та догляду», — розповів Сергій Корнюшенко.

Він додав, що останні 2 роки на ранніх посівах пшениці спостерігається заселення злакової мухи. Тому фахівець рекомендує для отримання рівномірних сходів використати препарат Метакса.

Джерело: kurkul.com

Partners LNZ Group

  • LNZ Web
  • Tevitta
  • DEFENDA
  • UNIVERSEED
  • BASF
  • Limagrain
  • SesVanderhave
  • Syngenta