Оптимізація технологій вирощування стала головною темою на LNZ Hub 6.0, який завершив роботу

 фото 1 LNZ GroupТехнологічна платформа LNZ Hub 6.0, на якій реалізовано 205 дослідів, краш-тести та закладено багато нових гібридів соняшнику та кукурудзи, завершила свою роботу.

Проходив LNZ hub 6.0 на Черкащині, тут було продемонстровано технології, продукти та гібриди, що використовуються на полях LNZ Group. На заходи, які проходили в рамках LNZ hub 6.0, з’їжджалися аграрії з усієї України.

«Цьогоріч, зважаючи на обставини, було неочікувано багато відвідувачів. Наш LNZ hub 6.0 відвідали понад пів тисячі гостей. Причому, якщо порівнювати з попередніми роками, то досить багато було аграріїв саме зі східних та південних областей. Приїжджали не лише індивідуально, а й зразу групами по 20-30 осіб. З одного боку, люди вже скучили за офлайн зустрічами. Але з другого, нинішня економічна ситуація змушує виробників шукати нові ідеї, рішення для оптимізації технологій — у правильному значенні цього слова. Бо лише так у складні часи можна залишатися економічно ефективними», — зазначив у коментарі для SuperAgronom.com  Олександр Хмелюк, керівник агродепартаменту LNZ Group.

 фото 2 LNZ GroupЗа його словами, відвідувачі цікавились усім спектром продемонстрованих тут елементів технології — від вибору гібриду для умов та потреб господарства, обробітку ґрунту, параметрів сівби, і до варіантів схем захисту і реалізації потенціалу гібридів. Велике зацікавлення відвідувачі проявляли також до блоку краш-тестів.

«Тут ми випробовуємо позарегламентні способи застосування засобів захисту рослин. Інтерес до такої проблематики ми бачимо не лише на наших Хабах, а й упродовж року в роботі з аграріями, та коли нас запрошують як експертів для вирішення певних проблем. Питання на кшталт: культура перебуває на пізній стадії розвитку, а потрібна гербіцидна обробка — чи можна проводити, яким препаратом, в якій дозі. Або яким чином можна (або не можна) поєднувати певні речовини у баковій суміші тощо», — пояснив Олександр Хмелюк.

 фото 3 LNZ GroupІ додав, що продовжуватимуть і в наступних LNZ hub закладати такі краш-тести, урізноманітнюючи їх відповідно до помічених фахівцями компанії тенденцій та досвіду їхніх клієнтів.

 фото 4 LNZ GroupЯк зауважив один із відвідувачів заключної зустрічі на LNZ hub 6.0 Юрій Васецький, директор та агроном ТОВ «Хорол-Агро» (Полтавська обл.), він приїжджає на хаб уже вчетверте. Приваблює аграрія те, що тут можна зразу вибрати і гібрид, і технологію під нього.

«Я багато чого почерпнув для себе щодо технології вирощування. Особливо по соняшнику, який сіємо третій рік. Чимало цікавої інформації дають краш-тести. Хоча ми в себе намагаємося таких помилок не робити, все ж для розуміння дії тих чи інших препаратів це багато дає. Взагалі, ми певні випробування як гібридів так і ЗЗР робимо у себе на полях, але такий широкий спектр досліджень, як продемонстровано на LNZ hub, самі провести не можемо. Це дуже кропітка робота, яку тут на полігоні проводять фахівці LNZ Group з розумінням потреб клієнта. Тож відвідання цього заходу для мене завжди досить плідне й корисне», — поділився враженнями Юрій Васецький.

Як зауважив у коментарі для SuperAgronom.com Олександр Хмелюк, LNZ hub продовжуватимуть і надалі. У новому сезоні будуть нові цікаві досліди та продукти й, можливо, розшириться спектр культур.

Джерело: Superagronom.com

Partners LNZ Group

  • LNZ Web
  • Tevitta
  • DEFENDA
  • UNIVERSEED
  • BASF
  • Limagrain
  • SesVanderhave
  • Syngenta