(Не)плутатися під ногами: 6 міфів про виробничу практику на підприємстві

У процесі навчання обов’язковою є саме виробнича практика. Тому магістерська програма «Агрокебети» й передбачає проходження студентами практики виключно у лідерів аграрного ринку.

Кожна компанія зацікавлена в успішному проходженні практики студентом, адже це їхній потенційний працівник. Саме тому за кожним студентом закріплений ментор, який особисто передає практиканту свої знання та навички.

Цього року в компанії LNZ Group свою практику пройшли двоє студентів: Сергій Федоренко та Роман Матейко. Вони обидва з квітня по жовтень працювали в LNZ Tech — допомагали працівникам технічно-сервісної служби в ремонті тракторів та облаштовували ангар для ремонту техніки. Вся практика проходила під контролем начальника сервісного відділу LNZ Tech Володимира Харченка.

«Інженер-спеціаліст в агросфері — це як лікар для техніки. Тому, зрозуміло, чим більше практичного досвіду він має, тим серйозніші проблеми він може вирішити, тим якіснішою буде робота та результат, — каже Харченко. — Я завжди навчаю своїх учнів бути відкритими до професійного спілкування. Адже коли спеціалісти обмінюються між собою досвідом та знаннями — це найкраще навчання».

Перед початком проходження практики кебетівці зізнаються, що мали побоювання щодо того, наскільки вона буде ефективною, адже дуже часто трапляється, що виробниче навчання перетворюється на незаплановані канікули. Але студенти на власному прикладі розвіяли міфи, які існують про практику.

 фото 1 LNZ Group

1

На практиці не потрібні знання, здобуті в університеті

Знання, які я здобув в університеті, відіграли важливу роль під час проходження практики. Мені дуже сильно допомогли такі предмети як агрономія, аграрна інженерія, тайм-менеджмент та маркетинг. Без них я не зміг би ефективно виконувати свої обов'язки та оперувати часом.

Сергій Федоренко, студент програми «Агрокебети»


 фото 2 LNZ Group

2

Студентам-практикантам дають для роботи лише старі МТЗ

В LNZ Tech ми працювали з різною технікою. Основна її частина — це New Holland та Fendt. По закінченню практики ми могли вже самостійно визначити причини несправностей техніки, провести дефектування чи інші ремонтні роботи.

Роман Матейко, студент програми «Агрокебети»

 фото 3 LNZ Group

3

Під час проходження практики відчуваєш, що плутаєшся під ногами

Я відчував себе не в своїй тарілці протягом першого тижня. Це відчуття минуло, коли познайомився з багатьма колегами. Вони допомогли мені адаптуватися до нового середовища та нової роботи.

Сергій Федоренко, студент програми «Агрокебети»

 фото 4 LNZ Group

4

На практиці немає польової роботи, все в межах офісу

Не пам’ятаю такого дня, щоб ми просто сиділи в офісі. Майже вся практика проходила в полях та на тракторній бригаді. Практика в офісі — це хіба що для юристів чи економістів. А ми мали навчитися працювати із технікою на «ти», тому тут без варіантів.

Роман Матейко, студент програми «Агрокебети»

 фото 5 LNZ Group

5

Найцікавіше, що може бути на практиці,— розкладати «косинку» чи пасьянс

Це не так. З першого ж дня практики нас ознайомили з роботою підприємства та почали залучати до роботи. Також часто запитували, що нас цікавить та з якими виробничими процесами ми хотіли б ознайомитися. Це була цікава практика, і мені сумно, що вона вже закінчилась.

Сергій Федоренко, студент програми «Агрокебети»

 фото 6 LNZ Group

6

Щодня на практиці ти виконуєш одну й ту ж саму роботу

Кожного дня ми виконували різну роботу, саме тому було дуже цікаво. Перед нами ставили нові завдання, виконувати які не завжди було просто. Проте в цьому і полягає суть виробничої практики: розвинуте логічне мислення в поєднанні з фізичною роботою.

Роман Матейко, студент програми «Агрокебети»

Джерело: Agroportal.ua

Partners LNZ Group

  • LNZ Web
  • Tevitta
  • DEFENDA
  • UNIVERSEED
  • BASF
  • Limagrain
  • SesVanderhave
  • Syngenta