LNZ Hub 3.0 // Технологічна платформа тепер в онлайн-режимі

Технологічна платформа LNZ Hub 3.0 — для більшої інформованості, достовірності, оперативності та індивідуального підходу до кожного клієнта — переходить у формат онлайн.

Ще з 2017 року компанія LNZ Group ділиться власним досвідом із клієнтами задля того, щоб отримати повний спектр послуг від придбання посівного матеріалу, професійного агрономічного супроводу до отримання стабільного врожаю, що дозволить збільшити власні прибутки, незважаючи на будь-які ситуації.

Щорічні зміни клімату та економіки, особливо нетиповий 2020 рік із аномальною зимою та недостатньою кількістю ґрунтової вологи для весняної посівної, змушують постійно тримати руку на пульсі.

Окрім нового онлайн-формату, LNZ Hub цього року стає ще інформативнішим та інноваційнішим, ніж у минулих роках. Наші клієнти матимуть змогу в онлайн-форматі переглядати все, що відбувається на LNZ Hub, та які результати можна отримати.

Вперше в Україні запускаємо проєкт «Краш-тест», де в реальному часі свідомо демонструємо ті основні помилки, яких припускаються аграрії, з метою недопущення їх надалі та отримання стабільних прибутків. Понад 50 ділянок демонстрацій технологій захисту DEFENDA на ярій пшениці, кукурудзі, сої та соняшнику. Тестування нових силосних та зернових гібридів UNIVERSEED для сезону-2020, 20 ексклюзивно нових гібридів соняшнику, новітні технічні рішення для розкриття потенціалу врожайності, і це не все!

Ціль технологічної платформи:

  • Продемонструвати потенціал гібридів кукурудзи UNIVERSEED, LEGEND seeds за допомогою новітніх технічних засобів та економічну ефективність засобів захисту рослин DEFENDA.
  • Продемонструвати всі нетипові ситуації, які виникають у аграріїв на виробництві, за допомогою «краш-тестів», що впливають на економічні показники.

Технологічна платформа містить 10 блоків, загальна площа — 20 га.

 фото 1 LNZ GroupЕфективність і економічність бакових сумішей фунгіцидів при одно-, дво-, трикратному внесенні на ярій пшениці.
Демонстрація ефективності двох схем страхового гербіцидного захисту DEFENDAна ярій пшениці в залежності від фази розвитку культури та спектру бурянів.
«Краш-тест» — внесення страхових гербіцидів з різною нормою та на різних етапах розвитку ярої пшениці.">

Станом на 28.04.2020 р. посіви ярої пшениці знаходяться у фазі 2-3 листків (ВВСН 12-13) в хорошому стані. 01.05.2020 р. — внесення страхового гербіциду Примус (2-етилгексиловий ефір, 2,4 Д, 452 г/л + Флорасулам, 6,3 л/л) із нормою 0,4 л/га та внесення різних норм страхових гербіцидів на ділянках «краш-тест».

 фото 2 LNZ Group

16 квітня був проведений посів кукурудзи гібриду EXPH003, ФАО 350, густота — 75 тис./га, глибина заробки насіння — 5,0 см. Для посіву використано універсальну сівалку зі змінними технічними знаряддями.

23 квітня внесені ґрунтові гербіциди за такими схемами:

  1. Сора-Нет (пропізохлор, 720 г/л) норма 2,0 л/га + Айдахо (тербутилазін, 500 г/л) норма 1,5 л/га.
  2. Сора-Нет (пропізохлор, 720 г/л) норма 2,0 л/га + Даблтрай (метолахлор, 960 г/л) норма 1,6 л/га.
 фото 3 LNZ Group

16 квітня був проведений посів кукурудзи гібриду EXPH003, ФАО 350. Закладені наступні схеми:

  • вплив притискного зусилля 200 кг, авто та 20 кг на глибину посіву та дружні сходи;
  • вплив швидкості посіву на рівномірність розміщення насіння у рядку та дружні сходи;
  • вплив густоти посіву 65 тис./га, 70 та 75 тис./га на потенціал урожайності;
  • вплив стартових доз добрив на початкову енергію росту кукурудзи;
  • вплив стартових доз добрив та двострічкового азотного добрива на потенціал врожайності;
  • вплив глибини посіву на дружні сходи, початкову енергію росту культури;
  • вплив висіву плоского та овального насіння на потенціал продуктивності кукурудзи;
  • вплив посівної борозни на рівномірність сході
 фото 4 LNZ Group

Для вивчення впливу дії ґрунтових гербіцидів на культуру соняшнику 17 квітня було висіяно два нових ексклюзивних гібриди соняшнику. Закладені наступні досліди:
1. Даблтрай (метолахлор, 960 г/л) норма 1,6 л/га + Айдахо (тербутилазин, 500 г/л) норма 1,5 л/га.
2. Сора-Нет (пропізохлор, 720 г/л) норма 2,0 л/га + Айдахо (тербутилазин, 500 г/л) норма 1,5 л/га.

 фото 5 LNZ Group

Посів заплановано на 12 травня. Також заплановані різні схеми дослідів, за якими ви матимете змогу спостерігати у нас на сторінках.

 фото 6 LNZ Group

17 квітня була висіяна демо-лінійка зернових гібридів UNIVERSEED: EXPM032, EXPM015,EXPI143, EXPH003, EXPM017 та силосних: EXPG600 S3825 S3909 S4210 EXPG607.

23 квітня внесені ґрунтові гербіциди за схемою: Сора-Нет (пропізохлор, 720 г/л) норма 2,0 л/га + Айдахо (тербутилазин, 500 г/л) норма 1,5 л/га.

 фото 7 LNZ Group

17 квітня був проведений посів 20 нових гібридів соняшнику. Схема ґрунтового захисту: Сора-Нет (пропізохлор, 720 г/л) норма 2,0 л/га + Айдахо (тербутилазин, 500 г/л) норма 1,5 л/га, внесення ґрунтових гербіцидів було проведене 23 квітня.

 фото 8 LNZ Group

З метою оцінки якості посівного матеріалу гібридів кукурудзи закордонного та вітчизняного виробництва 16 квітня було висіяно 19 гібридів Bayer, а 23 квітня внесені ґрунтові гербіциди за схемою: Сора-Нет (пропізохлор, 720 г/л) норма 2,0 л/га + Айдахо (тербутилазин, 500 г/л) норма 1,5 л/га.

Таким чином, перший крок зроблений: висіяні всі заплановані блоки та внесені однокомпонентні ґрунтові гербіциди в різних бакових сумішах і за різних норм внесення. Наступний крок — внесення страхових гербіцидів на ярій пшениці, кукурудзі на зерно, закладка «краш-тестів», а також посів сої.


Для довідки: LNZ Hub — це унікальна технологічна платформа, яка дозволяє наочно продемонструвати технології, продукти та гібриди, які використовуються на полях LNZ Group, а також новітні агротехнічні розробки, які дозволяють розкрити максимальний потенціал врожайності.
Цього року LNZ Hub буде проводитись у господарстві ТОВ «ЛНЗ Груп», поле № 119, с. Лозоватка Шполянського району Черкаської області.


Менеджер із розвитку агротехнологій LNZ Hub Віктор Сонець

Джерело: Agroportal.ua

Partners LNZ Group

  • LNZ Web
  • Tevitta
  • DEFENDA
  • UNIVERSEED
  • BASF
  • Limagrain
  • SesVanderhave
  • Syngenta