LNZ Group придбала активи «ШПОЛА – АГРО ІНДУСТРІ»

Агрохолдинг LNZ Group придбав 100 відсотків корпоративних прав Товариства з обмеженою відповідальністю «ШПОЛА – АГРО ІНДУСТРІ».

Одночасно з набуттям права власності на корпоративні права ТОВ «ШПОЛА – АГРО ІНДУСТРІ» було також придбано права на сільськогосподарські підприємства, афілійовані до цієї компанії. Переговори щодо купівлі корпоративних прав ТОВ «ШПОЛА – АГРО ІНДУСТРІ» тривали з листопада 2017 року.

Юридичний супровід угоди між LNZ Group та ТОВ «ШПОЛА – АГРО ІНДУСТРІ» здійснювали відомі юридична та аудиторська компанії світового рівня: «Василь Кісіль і партнери» та «Ernst & Young Global Limited», що значно знизило ризики обох зацікавлених сторін. Придбання сільгоспактивів збільшило земельний банк LNZ Group до 70 тис. га, що дозволило компанії наблизитися до першої 20-ки найбільших сільгоспвиробників країни.

На питання щодо подальших планів компанії, голова наглядової ради LNZ Group Дмитро Кравченко зазначає, що це модернізація придбаних потужностей.

- Наразі, у подальших планах компанії – модернізація придбаних промислових потужностей і збільшення обсягів виробництва. Ми також не збираємось зменшувати кількість робочих місць та звільняти працівників ТОВ «ШПОЛА-АГРО ІНДУСТРІ», натомість усім співробітникам пропонується продовжити виконання своїх функціональних обов’язків на попередніх робочих місцях.

Одним з пріоритетних напрямів роботи компанії завжди була і є соціальна відповідальність. «Для нас важливі не лише земля і виробничі досягнення, а й люди, які довірили нам свої паї», - говорять в компанії. Тож, пайщики ТОВ «ШПОЛА-АГРО ІНДУСТРІ» будуть також долучені до всіх соціальних програм, які пропонує своїм пайовикам LNZ Group. Так, серед останніх проектів – «Залізна агродопомога від ЛНЗ», для реалізації якого придбано понад 30 одиниць нової техніки. Суть полягає у тому, що селяни, які довірили компанії свої паї, отримують допомогу по обробітку своїх земельних ділянок: від оранки до прибирання урожаю.

Partners LNZ Group

  • LNZ Web
  • Tevitta
  • DEFENDA
  • UNIVERSEED
  • BASF
  • Limagrain
  • SesVanderhave
  • Syngenta