Агро для мене — це творчість!

Агро для мене — це творчість!

Незабаром Міжнародний жіночий день. З нагоди цього свята ми вирішили поспілкуватися із трьома жінками, справжніми професіоналами, які працюють в компанії LNZ Group. Вони розповіли нам про те, яким був їх шлях в агросферу, що їм подобається у нинішній роботі й розвінчали міф про те, що агро — суто “чоловіча” сфера.

Героїня нашої інтерв'ю Елла Плахотня, менеджер зі збуту комерційного відділу LNZ Group. У компанії вона працює вже 6 сезонів.


Яким був ваш шлях в агросферу? Як ви почали працювати в LNZ Group?

Я працювала в банку дуже довго, близько 7 років, і певною мірою моя робота була пов’язана з агросектором. Потім мене запросили до LNZ Group. Так і почалася моя кар’єра в агросфері.

Чи погоджуєтеся з твердженням, що професії діляться на чоловічі й жіночі?

Не зовсім погоджуюся. Покликання людини не залежить від статі. Деяким чоловікам підходять жіночі професії, а деяким жінкам потрібно обіймати чоловічі посади, щоб реалізуватися. Я вважаю, що головне — це бажання працювати і щоб робота подобалася. Наприклад, комусь із дівчат на тракторі подобається працювати, а комусь — виховувати дітей в дитсадку. Все індивідуально.

Чи комфортно вам працювати у чоловічому колективі?

У нас не повністю чоловічий колектив: є дівчата в комерційному відділі, у логістиці, з якими ми спілкуємося. Хоча й більшість — чоловіки. Головне, щоб у колективі було комфортно працювати.

Восьме березня — це квіти й цукерки чи щось більше?

У такий насичений сезон і за стільки років для мене це вихідний. Я сподіваюся, що цього року зроблять справді вихідний. Квіти чи цукерки… Краще квіти (сміється).

Агро — це перспективно для жінок в Україні?

Я вважаю, що агросфера у нашій країні — це перспектива для всіх. Агро — це один із сегментів ринку, в якому є де розвиватися, до того ж, можна бачити плоди своєї праці.

Що мотивує вас працювати у сфері агро?

Із самого початку мене мотивувала команда, бо вона в LNZ Group справді сильна. Компанія постійно зростає, тому робота дуже цікава й різнопланова, а не вузькоспеціалізована. Ти маєш багато в чому бути обізнаним: бухгалтерія, мінеральні добрива, сфера газу. Це надзвичайно цікаво, адже робота у такій компанії мотивує тебе постійно розвиватися, пізнавати нове. Агро особисто для мене — це творчість. Це я розумію, коли аналізую свій професійний шлях у компанії LNZ Group.

 фото 1 LNZ Group

Partners LNZ Group

  • LNZ Web
  • Tevitta
  • DEFENDA
  • UNIVERSEED
  • BASF
  • Limagrain
  • SesVanderhave
  • Syngenta