Аграріям продемонстрували, як підвищити результати вирощування кукурудзи

17 вересня на базі агрофірми «Вікторія», яка входить до групи компаній LNZ Group, пройшов Mini hub. В рамках заходу аграріям продемонстрували результати вирощування кукурудзи і соняшнику із застосуванням систем захисту DEFENDA, особливості та переваги зернових і силосних гібридів кукурудзи селекції UNIVERSEED, а також розповіли про можливості поліпшення виробничої технології.

Про це повідомляє SuperAgronom.com.

 фото 1 LNZ Group

«Наша агрофірма входить до складу LNZ Group і обробляє близько 30 тис. га землі у Сумській області. При цьому на 90% весь захист рослин на цих площах у нас будується на препаратах DEFENDA. Ми застосовуємо їх самі, задоволені результатом, і тому можемо впевнено рекомендувати препарати DEFENDA нашим колегам», — розповів заступник директора з агровиробництва АФ «Вікторія» Володимир Шуляк.

Заступник директора з агровиробництва також продемонстрував результати вирощування на полях агрофірми, куди учасники Mini hub вирушили для детальної екскурсії посівами.

 фото 2 LNZ Group

«На першому полі кукурудзи застосували ґрунтову схему «Айдахо плюс СораНет», а потім у фазі 4-5 листків внесли «Примус», оскільки була велика кількість падалиці соняшнику. Як бачите, посіви абсолютно чисті. А ось на другому полі було застосовано гербіциди «Сумаро» плюс «Муссон» у фазі 5-7 листків. На сьогодні це поле також повністю чисте, вільне від бур'янів, в тому числі дводольних, результатом роботи ЗЗР задоволені і ми, і представники господарства», — розповів маркетинг-менеджер із систем захисту рослин LNZ Group В'ячеслав Панасюк.

Не залишилися поза увагою й демо-ділянки, на яких порівнювалися гібриди кукурудзи різних селекцій, в тому числі силосні. Особливо виділялася ділянка з гібридом S3825 від UNIVERSEED: потужні 4-метрові рослини мали повністю зелене листя над качаном, в той час як всі інші ділянки були вже жовті: кукурудза майже повністю висохла.

 фото 3 LNZ Group

Також у рамках заходу учасники мали можливість послухати лекцію Олександра Акулова, кандидата сільськогосподарських наук, фітопатолога, міколога, на тему фунгіцидного захисту кукурудзи, необхідності такого захисту та проблем, які створюють хвороби культури для виробника й кінцевого споживача.

«Дуже цікава і доступна лекція, яка змушує задуматися і переглянути деякі моменти технології захисту кукурудзи. Гербіцидами DEFENDA на підприємстві користуємося вже не перший рік, задоволені співвідношенням економічної складової та ефективності застосування. Тепер звернемо увагу і на запропоновані компанією фунгіциди», — ділиться головний агроном «Агро-земля» Микола Хісамудінов.

Mini hub на Сумщині зібрав близько 60 гостей, які з'їхалися практично з усієї області. А на черзі Mini hub на Тернопільщині, який стане завершальним в серії заходів такого формату.

Джерело: Latifundist.com

Partners LNZ Group

  • LNZ Web
  • Tevitta
  • DEFENDA
  • UNIVERSEED
  • BASF
  • Limagrain
  • SesVanderhave
  • Syngenta