Коронавірус може вплинути на забезпечення України ЗЗР

У зв’язку з поширенням коронавірусу у світі, зокрема в Україні, можуть виникнути проблеми з забезпеченням ЗЗР в сезоні 2020. Про це SuperAgronom.com розповів Сергій Борисов, керівник хімічного напряму і бренду DEFENDA «LNZ Group».

Чому виникають проблеми з поставками з Китаю? В першу чергу тому, що наш Новий Рік не співпадає з їхнім. Велика кількість вихідних ускладнює роботу. У цьому році додатковою проблемою стало поширення коронавірусу, через який у Китаї введений карантин.

У зв’язку з цим судна, які мали доставляти товар, відмінили або ж відтермінували їхній вихід до зняття карантину у наступний понеділок. Деякі мали вийти з країни ще до початку тамтешніх свят. Ситуація в тому, що карантин може не завершитись так скоро, тому проблем з ЗЗР виникне немало, адже вже виробництво змістилось більш ніж на три тижні.

Питання не лише в логістиці, а й безпосередньо у виробництві, бо заводи і фабрики також не працюють: діючі речовини і препарати не виготовляються або в певних дуже обмежених об’ємах.

«Ми є сільгоспвиробниками і дилерами, тому завжди маємо стратегічний запас засобів захисту. На сьогоднішній день не бачимо дефіциту на виробництві або ж для клієнтів. Ми здійснюємо ранню закупку, тому 70% товарів знаходяться на складах. Інші 30% прямують в Україну», — зауважив Сергій Борисов.

Коронавірус може вплинути на забезпечення України ЗЗР фото 1 LNZ Group

Сергій Борисов, керівник хімічного напряму і бренду DEFENDA «LNZ Group».

Окрім зазначених складнощів, пов’язаних з Китаєм, у нашій країні також присутній певний перелік викликів, що можуть перешкоджати ефективному сезону. Йдеться про нестандартну зиму, невизначеність з початком посівної, слабкі озимі. Фунгіцидна група препаратів буде дуже потрібна, їх активно купуватимуть для озимини, тому може виникнути дефіцит.

«Аграріям в цьому році, комунікуючи з продавцями ЗЗР, варто впевнитись, що препарати вже є на складах, адже можуть бути проблеми зі своєчасним постачанням», — порадив Сергій Борисов.

Анастасія Аврамчук, SuperAgronom.com


Партнери LNZ Group

  • LNZ Web
  • Tevitta
  • DEFENDA
  • UNIVERSEED
  • BASF
  • Limagrain
  • SesVanderhave
  • Syngenta