Оптимальне поєднання потенціалу українських чорноземів та сучасних агротехнологій
![Agro фото 1 LNZ Group](/uploads/category/imperavi/fd8e32b7a5b4ace39b3af0966b16d90c.jpg)
47
агрофірми
![Agro фото 2 LNZ Group](/uploads/category/imperavi/c0cfbd8fb4a70cea29b036b3b80330a3.jpg)
90
тисяч га землі
![Agro фото 3 LNZ Group](/uploads/category/imperavi/548ae945f0f863df3cb5b0240c61fef3.jpg)
3 500
працівників у сезоні
![Agro фото 5 LNZ Group](/uploads/2349705bc42e50d887a0b05c32b07828f14e90cb.png)
Гібридна кукурудза
![Agro фото 6 LNZ Group](/uploads/2349705bc42e50d887a0b05c32b07828f14e90cb.png)
Кукурудза на зерно
![Agro фото 7 LNZ Group](/uploads/d1399a61b43975852f101274011321dc5a1fea1b.png)
Пшениця яра
![Agro фото 8 LNZ Group](/uploads/a18d010b9b6d42ad6d7a32ab71f890ca1ee1d3aa.png)
Гібридний соняшник
![Agro фото 9 LNZ Group](/uploads/b2dd908bc44acb62e23d12e8cc985c94b00c68f8.png)
Льон
![Agro фото 10 LNZ Group](/uploads/a18d010b9b6d42ad6d7a32ab71f890ca1ee1d3aa.png)
Соняшник
![Agro фото 11 LNZ Group](/uploads/d4540fa81b2f369d53aac9041fd2db6369ff3aae.png)
Горох
![Agro фото 12 LNZ Group](/uploads/d1399a61b43975852f101274011321dc5a1fea1b.png)
Пшениця озима
![Agro фото 13 LNZ Group](/uploads/c7933194cf4f49334d56a16d663c1e2bb0a7e4ce.png)
Соя
![Agro фото 14 LNZ Group](/uploads/ea66c750bcf16fe3967ff6ffd4016d1bc4ce8553.png)
Коріандр
![Agro фото 15 LNZ Group](/uploads/d1399a61b43975852f101274011321dc5a1fea1b.png)
Пшениця спельта
![Agro фото 16 LNZ Group](/uploads/3d295701eb182740a53233904e02185617264f11.png)
Ячмінь озимий
Зернотрейдерська діяльність
Можливість вирощування важливих культур, без яких ніяк, визначається сукупністю різних факторів, починаючи з кліматичних умов й закінчуючи рівнем технічного оснащення підприємства. Другий критерій визначається в основному ринковою кон'юнктурою. Виходячи з цих критеріїв, виробництво зернових культур в Україні є найбільш пріоритетним, та достатньо непростим.
Особливості зернових культур
Зернові культури в Україні та й в усьому Світі, мають стратегічне значення, адже без масштабного постачання зернових, у тваринницьких господарствах не було б високих показників. Зернові культури – основа сільськогосподарського виробництва. Зерно є основним енергетичним джерелом життєдіяльності людського організму. У структурі харчових продуктів, зернові та зернобобові культури складають 76%. На бульбоплоди й коренеплоди, овочі, фрукти, цукор приходиться тільки 17,2% виробництва продуктів.
Зернові культури поділяються на:
I групу – культури північного походження з довгим днем в літній період: пшениця, жито, ячмінь, овес;
II групу – культури південного походження з коротким днем в літній період: кукурудза, просо, сорго, гречка та рис, іноді також відносять чумизу (італійське просо), Пайзе (японське просо), африканське просо.
Серед культур I групи розрізняють ярі, озимі різновиди й дворучки, II групи – тільки ярі.
Озимі, для проходження стадії яровизації в початковій стадії розвитку, вимагають невеликих температур від -1 до + 10°С протягом 20-60 днів. Їх висівають восени, за 50-60 днів до настання стійких морозів, врожай отримують в наступному році. При посіві навесні, вони найчастіше кущяться та не утворюють стебла й колоски.
Ярові хліба для проходження стадії яровизації вимагають більш високих температур: від +5 до +20°С протягом 7-20 днів. Висівають навесні, урожай збирають в тому ж році.
Дворучки проходять стадію яровизації при температурі +3-15°С. Для південних районів селекціонерами виведені сорти, які добре ростуть і розвиваються, дають врожай як при весняному, так і при осінньому посіві.
Класифікація хлібних культур на озимі, ярі та дворучки відносна, проте в практичному плані має велике значення, адже дозволяє розподілити інтенсивність робіт у весняний період і під час збирання.
Пшениця озима є однією з найцінніших зернових культур, оскільки зерна пшениці містять багато білка, жиру, вуглеводів.
Сорти озимої пшениці вважаються найбільш цінними й врожайними.
Необхідно обробляти кілька сортів озимої пшениці одночасно, щоб отримати хороші врожаї. Ці сорти мають відрізнятися за біологічними та господарсько-корисними ознаками. При виборі сортів на посів, враховується стан поля. Внесок сорту в досягнутий рівень врожайності становить 40-50%. Тому правильний підбір сорту для тої чи іншої місцевості має велике значення для успішного вирощування озимої пшениці.
Вирішальне значення для раннього етапу розвитку озимої пшениці має підготовка насіння з високою схожістю. Від якості посівного матеріалу багато в чому залежить її перезимовка й врожайність. Маса 1000 зерен повинна становити 40-50 г, схожість сертифікованого насіння – не менше 85%.
Технічні культури
Технічними культурами заведено називати ті види сільськогосподарських рослин, які вирощують заради одержання з них технічної сировини. Класичним прикладом такої культури є льон, з якого отримують сировину для текстильної промисловості, а також нехарчова рослинна олія. Проте, багато культур, що відносяться до технічних, можуть також вирощуватися і як продовольчі. Наприклад, картопля – це основна овочева культура й джерело крохмалю одночасно. Таким чином, поділ галузей рослинництва на продовольчі й технічні культури досить умовний.
Важливо відзначити, що такі зернові і технічні культури, зовсім не обов'язково надалі використовуються для виробництва непродовольчих товарів. Набагато частіше з технічних культур отримують саме харчові продукти, які надають готовій їжі певних смакових чи інших якостей. Наприклад, одержуваний із цукрової тростини й білого буряку цукор, є найпопулярнішим підсолоджувачем, без якого не обійтись під час приготування різноманітних десертів, та не тільки. А пісна олія, джерелом отримання якої є десятки різних рослин, використовується для смаження їжі, заправки салатів, змащення різних інгредієнтів у страві, та інших кулінарних цілей.