Випробування гібридів кукурудзи, соняшнику, та технологій вирощування культур на Черкащині

16 серпня на Черкащині відбувся LNZ Hub 4.0, на який з’їхались аграрії з усіх регіонів України, аби ознайомитися з представленими тут лінійками гібридів зернової та силосної кукурудзи бренду UNIVERSEED, соняшнику Strube, технологіями вирощування культур та експериментами з певними технологічними прийомами.

Компанія LNZ Group організовує такий проєкт уже четвертий рік поспіль і щоразу впроваджує  новації, які для аграріїв сьогодні найбільш актуальні.

Випробування гібридів кукурудзи, соняшнику, та технологій вирощування культур на Черкащині фото 1 LNZ GroupЗагалом на площі 27 га було розміщено 133 експериментальні та демо-ділянки. Цьогоріч, окрім традиційної лінійки гібридів кукурудзи від UNIVERSEED (8 зернових та 5 силосних), демонстрації варіантів схем захисту і живлення кукурудзи, соняшнику та пшениці від DEFENDA, було продемонстровано вплив способів обробітку ґрунту на збереження продуктивної вологи, краш-тести на можливі помилки під час внесення ЗЗР, нова лінійка гібридів соняшнику селекції Strube та ефективність обробки посівів за допомогою дронів.

Випробування гібридів кукурудзи, соняшнику, та технологій вирощування культур на Черкащині фото 2 LNZ Group«Краш-тести, на яких ми спеціально робили помилки, що не так уже й рідко зустрічаються під час внесення засобів захисту, ми вперше ввели у програму LNZ Hub минулого року. Побачили велике зацікавлення аграріїв, тож тепер вони стали традиційним елементом проєкту. Переважно експериментували зі значно підвищеними дозами пестицидів (передусім гербіцидів) та з пізніми строками їх внесення. Звісно, остаточні висновки можна буде зробити, коли зберемо урожай, але вже зараз наочно видно наслідки деяких помилок: пригнічені рослини, покручене поверхневе коріння, меншого розміру качани на кукурудзі чи кошики на соняшнику тощо», — розповів Сергій Вовк, менеджер із розвитку агротехнологій LNZ Hub.

Випробування гібридів кукурудзи, соняшнику, та технологій вирощування культур на Черкащині фото 3 LNZ GroupНа момент проведення заходу озиму пшеницю вже було зібрано, тож учасники могли дізнатись про результати. Зокрема, на ділянках, де випробовувались схеми захисту від DEFENDA різної інтенсивності, отримали таку врожайність:

  • мінімальна система: 6,31 т/га
  • середня: 6,58 т/га;
  • оптимальна: 6,82 т/га;
  • максимальна: 7,27 т/га.

Лінійка соняшнику селекції компанії Strube, ексклюзивним дистриб’ютором якої в Україні є LNZ, була представлена 7 гібридами. За словами Івана Терзі, заступника директора з напряму соняшника компанії «Штрубе Україна», основний акцент в адаптації соняшників для українського ринку зроблено на посухо-, жаростійкості та стійкості до хвороб. Крім того, до цієї лінійки входять гібриди класичні, сульфо та пристосовані для вирощування за технологіями Clearfield і Clearfield Plus.

Випробування гібридів кукурудзи, соняшнику, та технологій вирощування культур на Черкащині фото 4 LNZ GroupЗа словами Сергія Вовка, менеджера із розвитку агротехнологій LNZ Hub, багато аграріїв, що брали участь у події, відмічали логічність розташування ділянок та «маршруту», яким проводили учасників заходу експерти. Завдяки чому вони отримали чітко сформовану картину та структуровану інформацію, за якою, власне, і приїхали навіть з віддалених від Черкащини областей.

На LNZ Hub ми вперше, але дуже сподобалось. Передусім нас цікавила кукурудза. Вже бачили гібриди UNIVERSEED  на полях у сусідів, вони справили на нас враження, а тепер ще хотіли подивитись, як ці гібриди виглядають на демо-ділянках, на яких застосовуються схеми живлення і захисту від DEFENDA. Адже ми в господарстві використовуємо препарати цього бренду, тож хотіли побачити всю технологію в комплексі. Візит був продуктивним — уже визначилися з гібридами. Будемо на наступний сезон сіяти кукурудзу UNI310/EXPM015 та ДКС 315», — каже Тарас Заїка, агроном і керівник ФГ «ТОП Агро» з Вінниччини.

Випробування гібридів кукурудзи, соняшнику, та технологій вирощування культур на Черкащині фото 5 LNZ GroupНа завершення заходу відбулась ще одна подія — розіграш 10 призів серед клієнтів LNZ Web, які придбали через цей ресурс продукції на понад 50 тис. грн. Усе відбувалося в прямому ефірі ютуб-каналу LNZ Web, а головний приз — автомобіль Renault Dokker — отримав Олег Балацький з Полтавщини.

Джерело: Superagronom.com

Партнери LNZ Group

  • LNZ Web
  • Tevitta
  • DEFENDA
  • UNIVERSEED
  • BASF
  • Limagrain
  • SesVanderhave
  • Syngenta