Від менеджера до директора представництва. Як побудувати кар’єру в агропродажах

Аграрний бізнес продовжує функціонувати попри всі негаразди. На думку керівника відділу продажів Одеського представництва LNZ Group Юрія Красікова, саме на фермерах і людях, пов’язаних із аграрною галуззю, тримається продовольча безпека країни.

Від менеджера до директора представництва. Як побудувати кар’єру в агропродажах фото 1 LNZ GroupКар’єрний шлях  Юрій Красіков знайомий зі справою свого життя у найменших деталях, адже пройшов шлях від менеджера до директора представництва. 

«Щоб досягти результату, потрібно ніколи не здаватися» — його життєве кредо. Фахівець запевняє, що недосвідчені менеджери часто покладають великі надії на співпрацю з клієнтом, але швидко розчаровуються і опускають руки. Причиною цьому є сподівання досягти успіху одразу, витрачаючи найменше зусиль та часу, але в реальному житті це працює не так.

Секрети спілкування з клієнтами

Важливим є відкритий підхід до клієнта, комунікаційні навички менеджера, його готовність підлаштовуватися під будь-які ситуації. Вчасно зрозуміти потреби покупця — головна таємниця вдалої комунікації. Не менш важливим є вміння стримати себе та не починати суперечку навіть у тому разі, коли ваші погляди різняться.

«Одного разу я майже втратив потенційного клієнта через розбіжність у поглядах. Агроном погоджувався зі мною в питанні кількості запропонованого препарату, а директор, навпаки, вважав це недоцільним і дорогим для компанії. Мені все-таки вдалося переконати керівника, і в результаті компанія на власному досвіді переконалася у моїй правоті», — згадує один із випадків Юрій Красіков. 

Від менеджера до директора представництва. Як побудувати кар’єру в агропродажах фото 2 LNZ GroupВін додає, що великою перевагою LNZ Group є те, що всі продукти компанія використовує на виробництві у власному холдингу вже понад п’ять років, а менеджери на зв’язку 24/7.

Про волонтерство

З початком повномасштабного вторгнення LNZ Group не втратила зв’язок із клієнтами, а, навпаки, ще більше їм допомагає. Крім того, більшість представників компанії займаються волонтерством, адже воєнні дії не оминули Одещину, а російська агресія завдала шкоди мирним жителям, фермерам, великим компаніям.

«Ми допомагали й продовжуємо допомагати. Члени нашої компанії й досі волонтерять. Вони поєднують роботу з допомогою державі, фермерам, ЗСУ — щоб процес торгівлі залишався безперервним, а аграрії України могли працювати, сіяти та збирати врожаї», — зазначає Юрій Красіков.

Джерело:  Аgroportal.ua

Партнери LNZ Group

  • LNZ Web
  • Tevitta
  • DEFENDA
  • UNIVERSEED
  • BASF
  • Limagrain
  • SesVanderhave
  • Syngenta