На ринок вийшов новий гібрид силосної кукурудзи

Насіння кукурудзи треба вибирати з урахуванням умов вирощування та обраної технології, зокрема, за мінімального обробітку ґрунту має бути гібрид, більш стійкий до хвороб та холоду.

Про це для SuperAgronom.com розповів Олександр Хмелюк, менеджер з розвитку агротехнології в Західному регіоні компанії LNZ Group.

«Зменшення інтенсивності обробітку ґрунту зумовлено насамперед зниженням кількості опадів. Тобто головною задачею є забезпечення накопичення та збереження вологи. Проте при мінімізації обробітку ми не завжди можемо забезпечити відповідну його структуру. Тому на передній план виходить питання підбору гібриду», — каже пан Олександр.

На ринок вийшов новий гібрид силосної кукурудзи фото 1 LNZ GroupОсновною вимогою до гібридів, придатних для вирощування за мінімального обробітку ґрунту, є пластичність, — менша вимогливість до умов вирощування. Такі гібриди рідко дають рекордні урожаї, проте стабільні, вони менш схильні до провалів у порівнянні з гібридами інтенсивного типу.

«Не менш важливим залишається стійкість до хвороб, оскільки більшість патогенів зберігаються на пожнивних рештках, які мало заробляються і довше розкладаються при мінімальному обробітку. Вони також повинні мати більшу холодостійкість, так як ґрунт під пожнивними рештками прогрівається повільніше», — наголосив експерт.

На ринок вийшов новий гібрид силосної кукурудзи фото 2 LNZ GroupТакож пан Хмелюк зазначає, що у наступному сезоні у портфелі LNZ Group з’явиться новий гібрид силосної кукурудзи S3477/EXPG601, який відповідає всім вимогам, що висуваються в агрокліматичних умовах сьогодення.

«Однією із основних передумов виведення нового силосного гібриду на ринок була відсутність у нашому портфелі гібридів з ФАО 320-350. Поява S3477/EXPG601 з ФАО 340 дасть можливість розширити вікно заготівлі якісного силосу, залежно від потреб господарства, особливо в північних регіонах, де гібриди з ФАО 400 і вище не отримують достатньої для повноцінного визрівання кількості сонячної енергії», — підкреслив Олександр Хмелюк.

Джерело: Superagronom.com

Партнери LNZ Group

  • LNZ Web
  • Tevitta
  • DEFENDA
  • UNIVERSEED
  • BASF
  • Limagrain
  • SesVanderhave
  • Syngenta