В 2022 році зріс попит на генерики

Cезон 2022 відзначився як найбільш непередбачуваний. В цілому його можна охарактеризувати як рівняння зі змінними, кількість яких постійно варіює. Роботу агромаркетів теж, і мова йде не лише про перехід на дистанційний режим роботи.

LNZ Web: В 2022 році зріс попит на генерики

Таким рішенням скористалися працівники LNZ Web з початку повномасштабного вторгнення. Водночас для клієнтів нічого не змінилося: прийом замовлень і консультації залишилися 24/7, говорить керівник платформи LNZ Web Микола Мандра. В цілому обсяги продажів порівняно до минулого року залишилися на тому самому рівні, хоча звісно, проблеми були і є. Першою була логістика.

Товари доставляють переважно за допомогою перевізника Нової Пошти. В перші тижні повномасштабної війни найближчі відділення до складів не приймали товари на відправку, тому продавали на умовах самовивозу, бо багато автомобілів компанії були передані на потреби ЗСУ. Згодом логістика почала налагоджуватись, терміни доставки займають близько двох діб.

І поки ситуація з логістикою покращилася, з’явилася інша проблема — стрибок курсу валют, який обвалив купівельну спроможність громадян. Особливо враховуючи те, що розрахунок між дистриб’ютором і сільгоспвиробником проводиться з прив’язкою до валюти і розрахунок за продукцію, яку сільгоспвиробник експортує, він теж отримує у гривні, яка прив’язана до валюти.

«Курс валют прямо впливає на вартість наших товарів у гривні. З початку війни продукція подорожчала близько на 20%, що не могло не вплинути на попит. Якщо якусь обробку можна замінити дешевшою, аграрії це роблять, — відмітив Микола Мандра. — Найбільшим попитом в сезоні 2022 користувалися гербіциди, особливо генерики»

 В 2022 році зріс попит на генерики фото 1 LNZ GroupУ сегменті добрив найбільше економлять на регуляторах росту і мікродобривах.

На 2023 рік в LNZ Web прогнозують просідання попиту на ЗЗР і добрива. Насамперед через окупацію південно-східних територій, які, вірогідно, випадуть з обробітку навіть у разі швидкої деокупації, через мінування і нестачу коштів у аграріїв. У західних та центральних областях після економії-2022 аграрії скоріш за все повернуться до своїх технологій. Залишається очевидним, що стан посівів після зменшення кількості обробок і доз добрив з урахуванням погодних умов цьогоріч не порадував, як і урожай.

Джерело: Superagronom.com

Партнери LNZ Group

  • LNZ Web
  • Tevitta
  • DEFENDA
  • UNIVERSEED
  • BASF
  • Limagrain
  • SesVanderhave
  • Syngenta