У рамках Mini Hub від LNZ аграрії дізнаються про технології захисту зернової та силосної кукурудзи

Цьогоріч в рамках Mini Hub 2020, компанія LNZ Group закладає демонстраційну мережу посівів кукурудзи, яка дасть можливість в реальних виробничих умовах оцінити ефективність роботи з насіння UNIVERSEED та технологіями захисту від DEFENDA.

Про це повідомив Сергій Уваров, менеджер із розвитку агротехнологій у східному регіоні компанії LNZ Group.

У рамках Mini Hub від LNZ аграрії дізнаються про технології захисту зернової та силосної кукурудзи фото 1 LNZ Group

Зазначається, що в рамках Mini Hub передбачено вирощування гібридів зернового (EXPM 032 (ФАО 220), EXPM 015 (ФАО 260), EXPI 143 (ФАО 320), EXPH 003 (ФАО 350), EXPM 017 (ФАО 440)) та силосного (EXPG 600 (ФАО 260), S 38-25 (ФАО 380), S 39-09 (ФАО 390), S 42-10 (ФАО 420), EXPG 607 (ФАО 44)) направлення бренду UNIVERSEED, який поєднав в собі північноамериканську селекцію та український досвід. Додатково будуть висіяні три зернові гібриди бренду LEGEND — ДК 315 (ФАО 310), Інсафл (ФАО 240) та Дрівіа (ФАО 260).

Окрім використання гербіцидів, на Mini Hub планується внесення інсектициду та мікродобрива. Зокрема, буде застосовано генеричні засоби захисту рослин бренду DEFENDA та лінійка мікродобрив Стример розроблена компанією Долина для LNZ Group.

«Першим кроком для уникнення конкуренції між сходами кукурудзи та бур’янами є застосування ґрунтових гербіцидів проти широкого спектру дводольних та злакових бур’янів. Зокрема, бакова суміш включатиме системний селективний гербіцид ґрунтової дії, який використовують в боротьбі з дводольними бур’янами, Айдахо (тербутилазін, 500 г/л) в нормі 1,5 л/га та ґрунтовий досходовий селективний гербіцид для боротьби з однорічними злаковими та деякими дводольними бур’янами — Сора-Нет (пропізохлор, 720 г/л) в нормі 2,0 л/га. Необхідно зазначити, дані препарати не мають фітотоксичної дії, що дає змогу зберегти продуктивний потенціал рослин кукурудзи», — зазначив Сергій Уваров.

Зазначається, що у зв’язку з аномальною зимою цього року, запаси продуктивної вологи в ґрунті є досить низькими, що може суттєво вплинути на відсоток корисної дії ґрунтових гербіцидів. Відповідно, це обумовлює потребу у застосуванні післясходових гербіцидів.

«На Mini Hub в друге внесення передбачено застосування бакової суміші страхових гербіцидів з інсектицидом та мікродобривом. Зокрема, Сумаро (мезотріон, 480 г/л) — системний післясходовий гербіцид для контролю однорічних та багаторічних широколистих бур’янів з нормою застосування 0,25 л/га, Муссон (нікосульфурон, 40 г/л) — післясходовий гербіцид проти однорічних та багаторічних злакових та деяких однорічних дводольних бур’янів, в нормі 1,25 л/га, Престо (клотіанідин, 200 г/л + лямбда-цигалотрин, 50 г/л) — інсектицид системної та контактно-кишкової дії, який має тривалий період захисту та швидку дію, в нормі 0,4 л/га та мікродобриво Стример Zn (Zn — 120 г/л, S — 144 г/л, N – 28 г/л) в нормі 1 л/га, яке підвищує стійкість кукурудзи до температурних стресів, сприяє синтезу хлорофілу та деяких вітамінів у рослинах», — зауважив менеджер із розвитку агротехнологій у східному регіоні компанії LNZ Group.

З його слів, система захисту кукурудзи, в першу чергу, повинна передбачати боротьбу з забур’яненістю посівів, оскільки кукурудза не витримує конкуренції з сегетальною рослинністю, що призводить до зниження урожайності та якості продукції. Не менш важливим є контроль розвитку шкідників, для запобігання виникнення яких та за їх виявлення необхідно застосовувати інсектициди. Також, ефективним прийомом є використання мікродобрив, що містять цинк, який є одним з найважливіших елементів живлення для кукурудзи.

Партнери LNZ Group

  • LNZ Web
  • Tevitta
  • DEFENDA
  • UNIVERSEED
  • BASF
  • Limagrain
  • SesVanderhave
  • Syngenta