Стало відомо, який гібрид кукурудзи краще вирощувати на зрошенні

Селекціонери в компанії LNZ Group створили гібрид кукурудзи EXPB003 з ФАО 440 бренду UNIVERSEED, який ідеально підходить для вирощування на зрошуваних полях, та продемонстрували потенціал рослини в рамках технологічної платформи LNZ Hub 4.0.

Стало відомо, який гібрид кукурудзи краще вирощувати на зрошенні фото 1 LNZ GroupЕХРВ003 є середньопізнім гібридом, який лише нещодавно вийшов на український ринок. Його висота сягає 2,8 м. Качан складається з 16-20 рядів, кожен з яких містить від 32 до 36 зерен. Маса 1000 таких зубоподібних зерен сягає 310 г.

«Особливістю гібриду ЕХРВ003 насамперед є його високе ФАО 440. Чим більше ФАО, тим вищий потенціал кукурудзи по врожайності. Це одна з основних його переваг», — підкреслюють фахівці LNZ Group.

Серед інших переваг гібриду відзначається хороша холодостійкість. Його можна висівати в більш ранні строки при температурі ґрунту на глибині залягання насіння +9℃. «

Зважаючи на його пластичність і придатність до монокультури, ми можемо рекомендувати ЕХРВ003 для всіх регіонів України, проте варто звернути увагу на різні технологічні аспекти вирощування кукурудзи для того, щоб використати ФАО 440», — наголошують спеціалісти.

Стало відомо, який гібрид кукурудзи краще вирощувати на зрошенні фото 2 LNZ GroupВ рамках LNZ Hub 4.0 сіяли ЕХРВ003 на демо ділянці 0,6 га в 15-х числах травня, коли температура ґрунту досягла вже +10℃. Глибина заробки насіння становила 5 см, густота різна — 50, 60 і 65 тис/га, щоб визначити, яка норма є найбільш оптимальною в ґрунтово-кліматичних умовах центральної України. Обробка ґрунту — глибоке рихлення на глибину 40 см.

Стало відомо, який гібрид кукурудзи краще вирощувати на зрошенні фото 3 LNZ GroupОцінити результат вирощування ЕХРВ003 та інших гібридів кукурудзи можна особисто, відвідавши технологічну платформу LNZ Hub 4.0, яка буде відкрита для відвідувачів до 10 вересня.

Джерело: Superagronom.com

Партнери LNZ Group

  • LNZ Web
  • Tevitta
  • DEFENDA
  • UNIVERSEED
  • BASF
  • Limagrain
  • SesVanderhave
  • Syngenta