Silage Workshop на Вінниччині: в онлайн-режимі від сівби до молока

Silage Workshop на Вінниччині: в онлайн-режимі від сівби до молока фото 1 LNZ GroupУ сезоні-2022 LNZ Group проведе силосний воркшоп у господарстві на Вінниччині. За ділянками із 6 силосними гібридами кукурудзи UNIVERSEED можна буде спостерігати в онлайн-режимі протягом усієї вегетації, а далі — до виробництва молока від корів, відгодованих на кормах із зібраної сировини.

Silage Workshop на Вінниччині: в онлайн-режимі від сівби до молока фото 2 LNZ GroupПро це в коментарі для SuperAgronom.com розповів Леонід Чорний, менеджер з агротехнологій LNZ Group у Центральному регіоні.

«Силосний воркшоп планується проводити в онлайн-режимі на наших веб-ресурсах (офіційні сторінки LNZ Group у YouTube та Facebook). Будемо показувати протягом вегетації розвиток кукурудзи (як зійшла, в яких умовах росте, у всі фази розвитку). На сьогодні вже отримали сходи. У підсумку покажемо повне відео розвитку нашої кукурудзи й надалі — до молока», — розповів пан Леонід.

Silage Workshop на Вінниччині: в онлайн-режимі від сівби до молока фото 3 LNZ GroupЗа його словами, воркшоп проходитиме на базі господарства ТОВ «Україна-О», що в Гайсинському районі. На всіх площах, відведених під силосну кукурудзу, а це 112 га, — посіяно гібриди UNIVERSEED.

«Минулого року господарству були надані на випробування силосні гібриди UNIVERSEED: S3909, S4210, S3825. Вони показали найкращий урожай серед усіх силосних гібридів, які висівалися у господарстві, — понад 60 т/га. Цьогоріч 2 із них — S3909 та S4210 — було обрано для висіву на всі 100% площ, відведених під силосну кукурудзу. З них отримати близько 6 тис./т зеленої маси, яка буде засилосована в силосну яму. Підприємство зацікавилося нашою кукурудзою насамперед тому, що отримало високий врожай та якісний силос — як по крохмалю, так і нейтрально-детаргентній клітковині та по перетравності клітковини. Ці переваги ми хочемо показати на нашому силосному воркшопі для ширшого кола зацікавлених аграріїв», — каже Леонід Чорний.

У силосному воркшопі-2022 «братимуть участь» усі 6 силосних гібридів із портфеля UNIVERSEED. Крім перелічених S3825 (ФАО 380), S3909 (ФАО 390) і S4210 (ФАО 420), також будуть ділянки з гібридами S2610/EXPG600 (ФАО 260), S3477/EXPG601 (ФАО 340) та S4211/EXPG607 (ФАО 440).

«Ґрунтово-кліматичні умови у даному господарстві досить-таки сприятливі для вирощування кукурудзи. Ґрунти чорноземі типові, з нейтральною кислотністю ґрунту, тобто pH 6-6,5. Запаси вологи досить прийнятні, до 100 мл у метровому шарі на період сівби, яку провели 6 травня. Температура ґрунту на глибині залягання насіння 11,4 °С, вологи було достатньо. Тому кукурудзу сіяли на глибину 5 см, й вона лягала у вологе посівне ложе. Сіяли з густотою 77 тис./га», — повідомив Леонід Чорний.

З осені на полі, де проходитиме воркшоп, після попередника (озима пшениця) було внесено по 20 т/га гною, проведено оранку. Навесні під закриття вологи внесено по 150 кг/га карбаміду і під час сівби давали в рядок комплексне рідке добриво по 35 кг/га з умістом д.р. 5 азоту, 20 фосфору. Сівба відбувалась сівалками Monosem в агрегаті з трактором МТЗ82. У господарстві на постійній основі застосовують страхові гербіциди. І на цьому полі буде так само. Ґрунтових не вносять.

«По закінченню воркшопу ми дамо результати по кожному гібриду», — додав Леонід Чорний.

Слідкувати онлайн за ходом воркшопа можна на Youtube-каналі LNZ Group

Довідково: ТОВ «Україна-О» (с. Каташин Гайсинського району Вінницької обл.), директор — Михайло Федчишен. Загальна площа ріллі 2500 га. Підприємство має закритий цикл виробництва молока. З ферми сировина надходить на власний молокозавод, де виготовляється продукція під ТМ «ВілаМілка» (молоко, сири, кефіри, сметана, масло). Реалізують продукцію у Вінницькій та Київській областях.

Джерело: Superagronom.com

Партнери LNZ Group

  • LNZ Web
  • Tevitta
  • DEFENDA
  • UNIVERSEED
  • BASF
  • Limagrain
  • SesVanderhave
  • Syngenta