Перспективи внутрішньої переробки та експорту заморожених ягід і овочів.

Перспективи внутрішньої переробки та експорту заморожених ягід і овочів. фото 1 LNZ GroupУкраїнська заморожена продукція має потенціал для успішного виходу на різноманітні ринки. Проте наразі увага виробників зосереджена на можливості зайти на нові ринки, зокрема, країн арабського світу.

Перспективи внутрішньої переробки та експорту заморожених ягід і овочів. фото 2 LNZ GroupТаку думку у коментарі для AgroPortal.ua висловив директор заводу заморожених овочів, ягід та фруктів «Авуар» Микола Чорнозуб. Наразі з асортименту замороженої продукції бренду Tevitta планують пропонувати для арабських країн чорницю, малину та вишню.

Продукція бренду Tevitta присутня не лише на внутрішньому ринку, а й експортується до країн Європейського Союзу. Також цього року відкрили нові ринки, зокрема Велику Британію та Сполучені Штати Америки.

«Упродовж останніх п'яти років Україна стала одним із провідних постачальників заморожених ягід, зокрема малини, на європейському ринку. Це свідчить про високий потенціал українського агросектору та здатність виробництва конкурентоспроможних продуктів світового класу. Щодо подальших перспектив, ми вважаємо, що будь-який продукт може побити рекорди у виробництві та постачанні, якщо забезпечити відповідні обсяги вирощування та розвиток плантацій», — говорить Микола Чорнозуб.

Він пояснює, що рекордне досягнення, як у випадку з малиною, є результатом поєднання високоякісної сировини, ефективних технологій вирощування та потужностей виробництва.Україна має потенціал розвитку не лише малинових плантацій, а й інших культур, таких як полуниця, ожина, лохина та інші, які мають шанси на встановлення нових рекордів у виробництві та експорті.

Микола Чорнозуб, директор заводу заморожених овочів, ягід та фруктів «Авуар» Саме обсяги вирощування та масштаби плантацій визначатимуть, які продукти зможуть піднятися на вершину українського експорту заморожених ягід.

Виробник також зазначає, що навіть у складних економічних умовах спостерігалося стабільне зростання виробництва та обсягів цієї галузі. Прогнози на наступні 5-10 років мають певні перспективи, а їх реалізація суттєво залежатиме від низки чинників.

«Припущення про можливі зміни у розвитку цього сектору в Україні включають потенційний вступ країни до Європейського Союзу. Це може відобразитися як позитивно, так і негативно, залежно від умов угоди та торговельних взаємовідносин. За сприятливих умов вступу до ЄС Україна може й надалі зростати у цій галузі завдяки доступу до нових ринків, стимулюванню інвестицій та підвищенню стандартів виробництва», — зазначає директор заводу «Авуар».

Перспективи внутрішньої переробки та експорту заморожених ягід і овочів. фото 3 LNZ GroupОкрім цього, у кращих економічних умовах та за наявності стабільного інвестиційного клімату Україна може продовжити розвивати свою інфраструктуру замороженого виробництва. Зростають шанси на збільшення кількості заводів і фермерських господарств, які забезпечують сировиною ці заводи. Зокрема, це може сприяти залученню нових технологій, підвищенню якості продукції та розширенню асортименту заморожених продуктів, що підвищить конкурентоспроможність на міжнародному ринку.

На заводі заморожених овочів, ягід та фруктів «Авуар» асортимент дуже різноманітний. Серед продуктів виробництва представлені: малина, ожина, вишня, лохина, перець, полуниця, слива, суниця, чорниця, шипшина, гарбуз, капуста, броколі та цибуля.

«Наша місія полягає у наданні різноманітних можливостей споживачам, і широкий асортимент продукції — результат ретельної роботи та наявності універсальних ліній виробництва. Це дозволяє нам гнучко реагувати та надавати високоякісні продукти, щоб задовольнити різноманітні потреби наших клієнтів», — коментує виробник.

Зокрема, цього року Tevitta представляє дві новинки у асортименті заморожених продуктів: свіжа броколі та цвітна капуста. На виробництві зазначають, що нові додатки до лінійки продукції відображають постійну увагу бренду до потреб споживачів і прагнення розширювати можливості асортименту.

Серед фаворитів у представленому асортименті виділяють цукрову кукурудзу, малину, вишню, гарбуз та цибулю. Ці позиції здобули популярність завдяки найвищій виробничій активності в Україні, що робить їх справжніми лідерами на ринку.

На заводі заморожених овочів, ягід та фруктів «Авуар» використовують як власно вирощену сировину, так і закуповують додатково на ринку, щоб максимально завантажити виробничі потужності.

Джерело: agroportal.ua

Партнери LNZ Group

  • LNZ Web
  • Tevitta
  • DEFENDA
  • UNIVERSEED
  • BASF
  • Limagrain
  • SesVanderhave
  • Syngenta