Ринок лихоманить! Необхідність зміни стратегії вже сьогодні

Сьогодні найпопулярнішим запитом від наших партнерів є прогноз цін на природний газ та мінеральні добрива на ближчі декілька місяців. Причому усі хочуть почути, що ось-ось вони різко підуть донизу і лише тоді розпочнуться закупівлі. Прогнози росту сприймаються консервативно і рішення переносять на кращі часи.

Ринок лихоманить! Необхідність зміни стратегії вже сьогодні фото 1 LNZ GroupТаку тенденцію ми спостерігаємо протягом останніх місяців. Справді, 2019 рік дав хибні сподівання аграріям, що купувати завчасно не вигідно для бюджету. В свою чергу, останні два роки повністю руйнують загальноприйняті поняття “високого” та “низького” сезонів.

Так що ж ми спостерігаємо зараз? Колосальну волатильність та повну відсутність залежності цін від пори року. Ціни або радикально падали, або різко зростали. Нажаль, це реалії, з якими ми повинні навчитися співіснувати. Пандемія і подальші наслідки її подолання кардинально вплинули на логіку розвитку сировинних ринків. Знайомий для нас з 2019 року термін “турбулентність” – зараз норма для кожного трейдера та споживача.

Який алгоритм поведінки в такій ситуації? Варіанти наступні. Гадалки, кава, аналітичні матеріали і подібні історії – number one. Зміна підходів до процесу закупівлі сировини – number two і, з моєї точки зору, number best. Закупівля частинами в міжсезоння та сезон зараз оптимальна стратегія з точки зору затрат та забезпеченості товаром.

Моя порада партнерам щодо закупівлі добрив на ближчу посівну компанію. Об’єктивних причин до зниження ціни немає. Блекаути, обмеження експорту країнами та зменшення продуктивності вітчизняних виробників все більше натякає на дефіцит і спекулятивний ринок в сезон. Теоретично, зміни можуть розпочатися з весни 2022 року. Тому потрібно купувати зараз, якщо не все – то хоча б частину необхідного об’єму продукції. Саме цю стратегію ми пропонували щодо закупівлі газу влітку для осіннього споживання, оскільки падіння цін було не очевидним. Нажаль, практично ніхто не прислухався до порад і зараз купує газ в три рази дорожче!

Нові часи потребують нових підходів до закупівлі. Наша компанія після місячної перерви розпочала продаж та оперативне відвантаження усієї лінійки азотних добрив. Приймаємо замовлення на фосфорну групу. Особливу увагу пропоную приділити амофосу та сульфату амонію латвійського виробництва, які конкурують по якості та ціни із представленими на ринку аналогами. Оперативність відвантажень також забезпечують значні об’єми продукції на складах.

Останні новини та детальну інформацію щодо продуктів і цін можна отримати звернувшись до наших менеджерів або на нашій сторінці фейсбук https://www.facebook.com/LNZ-Energo-100400359071651

Партнери LNZ Group

  • LNZ Web
  • Tevitta
  • DEFENDA
  • UNIVERSEED
  • BASF
  • Limagrain
  • SesVanderhave
  • Syngenta