LNZ Group відкриває новий напрямок бізнесу – LNZ Energo

Український ринок природного газу розвивається дуже динамічно. Адже у 2016 році було розпочато реформи із впровадження європейської моделі розвитку. Тому за три роки наша держава пройшла шлях, який деякі країни долали десятиріччями!

З травня цього року ринок природного газу почав працювати в режимі добового балансування.

Найближчим часом очікується виведення компанії Укртрансгаз із підпорядкування НАК «Нафтогаз України» зі створенням незалежного оператора газотранспортної системи, а також впровадження ринкових механізмів ціноутворення для населення.

На український ринок природного газу впливають як зовнішні, так і внутрішні фактори. Серед зовнішніх є два ключових: ціновий та інституціональний.

Варто розуміти, що Україна на 35% залежить від поставок імпортного газу, зокрема європейського. Внаслідок цього спостерігається пряма залежність ціни всередині країни від цін на так званих європейських хабах. Адже природний газ – це біржовий товар, і ціна на нього може змінюватися щогодини.

Внутрішні фактори, які впливають на розвиток ринку – це, в першу чергу, зростання власного видобутку як державною, так і приватними компаніями.

Наразі затверджуються амбітні програми зменшення залежності від імпорту, які частково реалізуються та дозволяють теж впливати на ціноутворення.

Аграрний сектор на даному етапі розвитку України є локомотивом економіки, відповідно зростає і споживання енергоресурсів. За різними підрахунками об’єм ринку складає орієнтовно 500 млн. м³ на рік або близько 2% від загального обсягу споживання держави.

Основне завдання проекту LNZ Energo – це торгівля природним газу. Наш ключовий клієнт – компанії агросектору. У цьому проекті ми об’єднали команду професіоналів газового ринку із репутацією та досвідом LNZ в побудові дистрибуційної мережі.

Які наші ключові переваги? Основна складова – це репутація компанії. Наступне – розуміння нашого клієнта і, як наслідок, гнучка цінова та кредитна політика. І остання, не менш важлива перевага, – ми зробимо поставку природного газу максимально комфортною для клієнта в операційному плані.

На сьогоднішній день в Україні є три джерела закупівлі природного газу: приватні видобувні компанії, імпорт та закупівля у великих трейдингових компаніях. Також газ можна закуповувати на спотовій основі, з подальшим зберіганням у підземних сховищах або за допомогою форвардних контрактів. У кожного з варіантів є свої переваги і певні ризики. Тому компанія LNZ Group планує формувати пакети із використання кожної опції для зменшення ризиків і отримання оптимальних цін. Відтак для наших клієнтів встановлюється гарантована ціна (нижче ринкової) та гарантована поставка природного газу у сезон!

Компанія LNZ Group завжди ставить перед собою дуже амбітні цілі в усіх напрямках. Проект LNZ Energo – не виняток.

LNZ Group відкриває новий напрямок бізнесу – LNZ Energo фото 1 LNZ Group

Партнери LNZ Group

  • LNZ Web
  • Tevitta
  • DEFENDA
  • UNIVERSEED
  • BASF
  • Limagrain
  • SesVanderhave
  • Syngenta