Канадські гібриди в Україні: їхні переваги та перспективи розвитку

20 вересня в готелі Hyatt Regency відбулася прес-конференція керівників LNZ Group та їхніх канадських партнерів, представників компанії NAPG, Клер та Джона Кована.

Канадські гібриди в Україні: їхні переваги та перспективи розвитку фото 1 LNZ Group


Ціллю заходу було розповісти представникам найбільших українських агровидань, яка філософія бренду UNIVERSEED, що це за генетика, а головне -— чому ж LNZ вирішила зробити такий проект.

Канадські гібриди в Україні: їхні переваги та перспективи розвитку фото 2 LNZ Group

Ми дуже раді дати нові можливості Україні й співпрацювати з LNZ”, — зазначила Клер Кован, СЕО компанії NAPG, що є постачальником насіння кукурудзи канадської генетики.

Канадські партнери LNZ Group одностайно наголосили на тому, що українська земля є однією з найкращих, тому вирощувати тут гібриди нової генетики є безпрецедентною можливістю: “Це велика честь для нас!”

На прикладі бренду UNIVERSEED було детально окреслено перспективи розвитку сільського господарства в Україні.

Чим більше таких компаній, як NAPG, буде заходити в Україну, тим краще розвиватиметься економіка країни й, відповідно, буде збільшуватися конкуренція на ринку посівного матеріалу. Агросектор матиме більший вибір. Як на мене, від цього виграє кожен гравець на цьому ринку, — пояснив Віктор Кравченко, керівник проектів UNIVERSEED та LNZ web. — Адже та генетика, яка є сьогодні в Україні, вже стала дорогою для споживача, особливо для малого й середнього бізнесу. Тож ціль компанії NAPG — імпорт найкращої генетики, яку український споживач зможе купити за розумними цінами.”

Також учасники прес-конференції поділилися своїми планами щодо подальшої співпраці та планами на майбутнє.

Канадські гібриди в Україні: їхні переваги та перспективи розвитку фото 3 LNZ Group

“Ми хочемо подивитися, як будуть показувати себе гібриди у різних куточках України, -— підкреслює Віктор Кравченко. -— Окрім цього, ми вже почали тестувати нові продукти (соняшник, соя, сорго), адже на них збільшується попит”.

Не оминули й глобальних питань, як-от проект закону про скасування мораторію на продаж землі.

Голова Наглядової Ради LNZ Group, Д. В. Кравченко зазначив, що підтримує відкриття ринку землі: “Сьогодні дискусія йде навколо того, надавати чи не надавати доступ до земельного ринку України іноземцям, і які обмеження мають бути. З точки зору виробника бажано обмежити ці права, а от з точки зору власника землі навпаки не варто робити якісь глобальні обмеження. Треба знаходити компроміси”.

Канадські гібриди в Україні: їхні переваги та перспективи розвитку фото 4 LNZ Group

Окрім цього, представники топ-менеджменту LNZ Group розповіли про особливості селекції зернових та силосних гібридів кукурудзи бренду UNIVERSEED і про те, що шлях створення нового бренду був нелегким.

“В Україні дуже стресові умови для виробництва. Heat and drought — це перші слова, з яких починаються всі розмови з нашими селекціонерами. Потім лише йде мова про врожайність, вологу та інші фундаментальні складові… Зараз є 4 зернові й 4 силосні гібриди. Ми тестуємо їх на власних полях: й у великих масштабах, і на мікроділянках. Ринок уже оцінив наші силосні гібриди. А зернові гібриди нам не соромно сіяти на власних полях,” — розповів Дмитро Кравченко.

Андрій Полтавець, голова дистриб’юції компанії LNZ, підкреслив, що місія UNIVERSEED — не конкурувати з партнерами, а вдало зайняти свою нішу.

Загалом, на прес-конференції було розглянуто чимало важливих питань, наприклад, питання про запуск ще одного нового бренду насіння кукурудзи — LEGEND seeds. Чому саме така назва? Які перспективи розвитку цього бренду? А ще багато цікавого ви маєте змогу дізнатися, переглянувши відео з конференції. Переходьте за посиланням на наш YouTube-канал.

Партнери LNZ Group

  • LNZ Web
  • Tevitta
  • DEFENDA
  • UNIVERSEED
  • BASF
  • Limagrain
  • SesVanderhave
  • Syngenta