Гербіцидний захист озимих зернових після соняшника

Гербіцидний захист озимих зернових після соняшника фото 1 LNZ Group

Весняний гербіцидний захист посівів озимої пшениці має важливе значення, адже враховуючи біологію культури в період кінець кущення – витягування 1-2 міжвузля відбувається закладка колоса, тобто формується потенціал майбутнього урожаю озимої пшениці. Тому, до даного періоду краще посіви звільнити від засмічувачів і бур’янів, які призводять до значної втрати вологи ґрунту та елементів живлення.

Основним попередником на сьогоднішній день для пшениці є соняшнику. Використання такої сівозміни сприяє засмічування посівів озимої пшениці його падалицею. Для ефективного боротьби проти падалиці класичноuо і Clearfild соняшника ефективним методом є застосування гербіциду Шериф (трибенурон-метил,750 г/л) 0,020-0,025 кг/га, а для розширення спектру по бур’янам і падалиці Експрес соняшнику рекомендуємо застосовувати його в бакової суміші з препаратом Аксакалом (флорасулам 250 г/л) 0,02-0,03 кг/га та доданням прилипача Мачо 0,2 л/га або Супер Мачо 0,1 л/га. Завдяки високій селективності та активній дії даних речовин ми маємо ефективну боротьбу також і в умовах знижених температур (обприскування можна проводити за середньодобової температури від +5ºС). Також ефективним проти падалиці всіх видів соняшнику є обробка посівів такими препаратами як: Дикамба Форте (дикамба 120 г/л+2,4-Д, 344 г/л) 0,5-0,8 л/га, Ефімер (2-етилгексиловий ефір 2,4-Д, 905г/л) 0,6- 0,8 л/га, які мають широкий спектр по бур’янах і добру ефективність проти падалиці соняшника. Проте для розширення спектру боротьби з бур’янами, зокрема стійкими до 2,4-Д, дикамби та збільшення періоду боротьби з ними ми рекомендуємо в таких випадках застосувати в системі захисту також Аксакал (флорасулам,250 г/кг) 0,020-0,030 з ПАР Мачо 0,2 л/га або Супер Мачо 0,1 л/га, адже цей препарат можна застосовувати аж до появи прапорцевого листка культури включно, що забезпечує ефективну боротьбу з пізніми сходами падалиці соняшника і бур’янів.

Також для ефективної боротьби з широким спектром бур’янів в оптимальних умовах доцільно застосувати після сходовий гербіцид Примус (2-етилгексиловий ефір 2,4-Д, 455 г/л + флорасулам, 6,3 г/л) 0,4-0,6 л/га, який також забезпечить ефективну боротьбу з падалицею соняшника.

Гербіцидний захист озимих зернових після соняшника фото 2 LNZ GroupГербіцидний захист озимих зернових після соняшника фото 3 LNZ GroupГербіцидний захист озимих зернових після соняшника фото 4 LNZ Group

Гербіцидний захист озимих зернових після соняшника фото 5 LNZ GroupГербіцидний захист озимих зернових після соняшника фото 6 LNZ GroupГербіцидний захист озимих зернових після соняшника фото 7 LNZ Group


Гербіцидний захист озимих зернових після соняшника фото 8 LNZ Group


Партнери LNZ Group

  • LNZ Web
  • Tevitta
  • DEFENDA
  • UNIVERSEED
  • BASF
  • Limagrain
  • SesVanderhave
  • Syngenta