Експерти розповіли, як кількість фунгіцидних обробок впливає на врожай ярої пшениці

Експерти розповіли, як кількість фунгіцидних обробок впливає на врожай ярої пшениці фото 1 LNZ Group

У м.Шпола, що на Черкащині, 27 липня на полях компанії LNZ Group збирали врожай ярої пшениці. Від сходів до збирання минуло 118 днів. Повідомляє SuperAgronom.com.

Спеціалісти компанії зауважують, що на полі посіяли три демо-ділянки культури. Там здійснили 2 гербіцидних захисти та проводили на кожній ділянці однократне, двократне та трикратне внесення фунгіцидів відповідно.

Експерти розповіли, як кількість фунгіцидних обробок впливає на врожай ярої пшениці фото 2 LNZ Group

Система фунгіцидного захисту на першій ділянці включала Пегас 1,0 л/га + Парацельс 0,5 л/га. На другій — Пегас 1,0л/га + Парацельс 0,5 л/га і Дот 0,5 л/га + Старк 0,5 л/га. А на третій складалася з препаратів Пегас 1,0 л/га + Парацельс 0,5 л/га, Дот 0,5 л/га + Старк 0,5 л/га та Камзол 1 л/га + Талер 0,75 л/га.

Окрім внесення фунгіцидів, технологія захисту була однаковою на всіх ділянках і складалася з внесення у фазу кущення гербіциду Шериф 15 г/га, післясходового гербіциду Аксакал 20 г/га, прилипача Супер Мачо 0,15 л/га + Пегас 1,0 л/га + Парацельс 0,5 л/га + інсектициду Циркуль 0,2 л/га. На початку фази цвітіння вносили інсектицид Престо 0,3 л/га.

«За температури 26 °C та вологості 13% на першій ділянці, де лише раз здійснювалась фунгіцидна обробка, ми отримали врожай 4,8 т/га. На другій — 5,2 т/га, там відповідно було 2 фунгіцидних обробки. І на ділянці, де ми провели три фунгіцидних захисти, врожай був 6 т/га», — зазначив Віктор Сонець, менеджер з розвитку агротехнологій LNZ Group.

Спеціалісти компанії додають, що в середньому тонна коштує 6 тис. грн, тому радять агрономам добре обдумувати системи захисту та прибутки надалі.

Дивіться відео:

Експерти розповіли, як кількість фунгіцидних обробок впливає на врожай ярої пшениці фото 3 LNZ Group

Джерело: Kurkul.com

Партнери LNZ Group

  • LNZ Web
  • Tevitta
  • DEFENDA
  • UNIVERSEED
  • BASF
  • Limagrain
  • SesVanderhave
  • Syngenta