Для мене це більше, ніж просто свято весни

Для мене це більше, ніж просто свято весни

Сьогодні ми завершуємо серію інтерв’ю з нагоди Міжнародного жіночого дня. Ми вирішили поспілкуватися із трьома жінками, справжніми професіоналами, які працюють в компанії LNZ Group. Вони розповіли нам про те, яким був їх шлях в агросферу, що їм подобається у нинішній роботі й розвінчали міф про те, що агро — суто “чоловіча” сфера.

З нами поспілкувалася Даценко Єлизавета, агроном LNZ Group.

Яким був ваш шлях в агросферу? Як ви почали працювати в LNZ Group?

Спочатку у 2015-му році я проходила виробничу практику в групі компаній LNZ. Після завершення навчання в коледжі почала тут працювати техніком-лаборантом. Через рік перейшла до наукового відділу і відтоді працюю агрономом. Загалом у сфері агро (і відповідно, в LNZ Group) 5 років.

Чи погоджуєтеся ви з твердженням, що професії діляться на чоловічі й жіночі?

Ні, не погоджуюся. На роботі всі рівні, незважаючи на те, чоловік ти чи жінка. Є лише посада і знання людини. Звісно, є роботи, де ключовою є фізична витривалість, однак деякі жінки у цьому не поступаються чоловікам.

Чи комфортно вам працювати у здебільшого чоловічому колективі?

Авжеж. Я завжди беру приклад із директора СТОВ «ЛНЗ-Агро» Романа Івановича та власника LNZ Group Дмитра Вікторовича. Вони дають дорогу молодим спеціалістам, а також у них можна багато чому навчитися.

Восьме березня — це квіти й цукерки чи щось більше?

Це чудовий привід нагадати жінкам, що можна реалізуватися у будь-якій сфері, якщо бути наполегливими і йти до своєї мети. Я захоплююся жінками, які досягли бажаних вершин у житті і дотримуються власних принципів. Для мене це більше, ніж просто свято весни (посміхається).

Агро — це перспективно для жінок в Україні?

Так, перспективно. Я молода сучасна жінка і думаю, що не варто боятися. Потрібно експериментувати. Я маю уже декілька проектів, доведених до кінця. Вони показали такі чудові результати, що навіть важко було повірити.

Що мотивує вас працювати у сфері агро?

Мені подобається отримувати високі врожаї. Це схоже на гру: кожен рік я стараюся побити власний рекорд. Також у групі компаній ЛНЗ я маю можливість навчитися нового та реалізуватися як професіонал.

Я маю життєвий девіз: ніколи не падай духом та впевнено йди до своєї мети. Всім колегам хочу цього побажати. А ще — високих врожаїв і сприятливих погодних умов для їх досягнення.


Для мене це більше, ніж просто свято весни фото 1 LNZ Group

Партнери LNZ Group

  • LNZ Web
  • Tevitta
  • DEFENDA
  • UNIVERSEED
  • BASF
  • Limagrain
  • SesVanderhave
  • Syngenta