Ефективні технології захисту рослин із застосуванням точного землеробства

На полігоні аграрних інновацій Digital Field пройшов перший День поля. Увагу було зосереджено на ефективних технологіях захисту рослин в умовах цього маркетингового року. Головною родзинкою заходу стала презентація полігону «Інноваційна Україна». На честь 30-річчя незалежності України організатори Digital Field створили на полі картину з рослин кукурудзи. Близько 6 га чистого мистецтва в сільському господарстві було створено виключно технікою із застосуванням елементів точного землеробства.

Ефективні технології захисту рослин із застосуванням точного землеробства фото 1 LNZ GroupПід час польової частини заходу аграрії оцінили ефективність різних систем захисту, подивились на процес обробки посівів дронами-обприскувачами, оглянули поля Digital Field за допомогою VR-окулярів.

Серед обговорених тем під час панельної дискусії, яка відбулася в першій половині заходу, — адаптація систем захисту до погодних умов, ключові помилки під час створення бакових сумішей, фітотоксичність та промивання препаратів, переваги одно- та багатокомпонентних продуктів тощо.

Під час польової частини заходу аграрії ознайомились із системою захисту зернових культур, а саме — зернової, силосної кукурудзи та ярої пшениці. На одному з полігонів компанія LNZ Group продемонструвала два різних підходи до захисту посівів зернової кукурудзи бренду DEFENDA: перша система поєднала внесення ґрунтових гербіцидів Сора-Нет (пропізохлор) та Айдахо (тербутилазин) із внесенням страхових гербіцидів Сумаро (мезотріон) та Муссон (нікосульфурон) у фазу 4-5 справжніх листків; друга система передбачала виключно страховий захист — Муссон (нікосульфурон) та Примус (2,4Д + флорасулам).

«Значна частина опадів у цьому сезоні припала саме на післясходовий період і сприяла стрімкому розвитку бур’янів. Крім того, інтенсивні дощі стали причиною відтермінування строків внесення препаратів, що призвело до втрати кукурудзою частини потенціалу в результаті конкуренції з бур’янами. Дуже правильним рішенням виявилось внесення ґрунтових гербіцидів. Спостереження цього сезону вкотре довели, що поєднання ґрунтового та страхового захисту має значні переваги, в тому числі з економічної точки зору. Що може бути гірше — втратити декілька доларів з гектара чи декілька тонн?» — зауважила Каріна Кулик.


Джерело: Аgroportal.ua

Партнери LNZ Group

  • LNZ Web
  • Tevitta
  • DEFENDA
  • UNIVERSEED
  • BASF
  • Limagrain
  • SesVanderhave
  • Syngenta