Цикадка,хлібна блоха,не менш шкодочинна загроза у Вашому полі

Цикадка,хлібна блоха,не менш шкодочинна загроза у Вашому полі фото 1 LNZ Group

Дуже активними шкідниками посівів озимої пшениці на весні є цикадки і злакові блішки. Злакові цикади (шестикрапкова, смугаста, темна і бліда), для яких основними харчовими культурами є пшениця, ячмінь, овес, кукурудза за вегетацію розвивається у двох генераціях. Шести крапкова і смугаста зимують в стадії яйця у тканинах листків сходів озимих злаків. Темна і бліда зимують у вигляді личинок 3-4 віків на посівах злакових культур. Тому рано на весні( середині квітня – на початку травня) відбувається відродження личинок та інтенсивне заселяють озимих та ярих зернових культур. Шкодочинність їх двояка. Дорослі комахи висмоктують сік з листя, в результаті з'являється характерна плямистість (некрози). Некрози, які утворюються на місці проколів є воротами для грибних і бактеріальних інфекцій. Цикадки, також, є перенощиками вірусних і фітоплазмозних захворювань, що призводить до ослаблення та пригнічення розвитку рослин.

Крім цикадок на посівах озимих культур в цей період значної шкоди можуть завдавати блішки (смугаста і стеблова хлібні блішки). Які зіскрібають паренхіму, залишаючи пошкодження у вигляді продовгуватих смужок та плям або вгризаються в стебла рослин, що також забезпечує умови для заселення фітопатогенів.

Для захисту Вашого врожаю пропонуються такі заходи боротьби, як обробка посівного матеріалу препаратом Латина (клотіанідин 600г/л) 0,5-1,0 л/т, що забезпечить знищення значної кількості шкідника в осінній період. Весняне внесення інсектициду Циркуль(лямбда-цигалотрин 50г/л) 0.15-0.20 л/га, Альфа супер (альфациперметрин 100 г/л) 0,15-0,2 л/га, які мають контактну діє і є достатньо ефективними проти даних шкідників. А при очікуванні появи наступних поколінь шкідників та потреби розширення спектру боротьби з іншими шкідниками рекомендуємо застосувати препарат Твікс (хлорпірифос,500 г/л+циперметрин,50 г/л) 0,5-1,2 л/га або Престо (клотіанідін 200 г/л + лямбда-цигалотрим 50 г/л) 0,15-0,3 л/га.


Цикадка,хлібна блоха,не менш шкодочинна загроза у Вашому полі фото 2 LNZ Group Цикадка,хлібна блоха,не менш шкодочинна загроза у Вашому полі фото 3 LNZ GroupЦикадка,хлібна блоха,не менш шкодочинна загроза у Вашому полі фото 4 LNZ GroupЦикадка,хлібна блоха,не менш шкодочинна загроза у Вашому полі фото 5 LNZ GroupЦикадка,хлібна блоха,не менш шкодочинна загроза у Вашому полі фото 6 LNZ Group


Цикадка,хлібна блоха,не менш шкодочинна загроза у Вашому полі фото 7 LNZ Group

Партнери LNZ Group

  • LNZ Web
  • Tevitta
  • DEFENDA
  • UNIVERSEED
  • BASF
  • Limagrain
  • SesVanderhave
  • Syngenta