АгроПолігон LNZ Hub

АгроПолігон LNZ Hub фото 1 LNZ Group

АгроПолігон ЛНЗ: LNZ-Hub

Минулого року LNZ-Hub привернув до себе чималу увагу аграріїв з усіх регіонів країни, як новий та надзвичайно зручний формат спілкування компанії-виробника з клієнтами та партнерами. Тож у цьому році вирішено продовжити вдалий експеримент і розширити лінійку дослідів. АгроПолігон також буде слідкувати за полем LNZ-Hub від моменту сівби і до підрахунку результатів проведених досліджень.

Тож 26 квітня ми приїхали на поле у Шполянському районі Черкаської області, щоб побачити, як буде проводитись сівба дослідних та демо-ділянок. Тут команду АгроПолігону зустріла агроном Єлизавета Даценко, агроном LNZ Group, яка і розповіла про плани на сезон та особливості цьогорічного LNZ-Hub.



АгроПолігон LNZ Hub фото 2 LNZ Group

Єлизавета Даценко, агроном LNZ Group

Загальні відомості

АгроПолігон LNZ Hub фото 3 LNZ Group

«Під наші досліди, тобто власне під LNZ-Hub, виділено 200 га. Це досить велика площа як для дослідів. Попередником в нас є кукурудза, оскільки минулого року на цій же площі також проводився LNZ-Hub. Основний обробіток ґрунту тут оранка після збирання попередника, навесні провели закриття вологи боронуванням, потім була передпосівна культивація із внесенням безводного аміаку», — розповідає Єлизавета Даценко.

Сівба кукурудзи

«Зараз в нас тільки розпочалася сівба на дослідному полі, ми починаємо з демо-лінійки, далі будемо сіяти ділянки, на яких досліджуватимуться засоби захисту. Також буде закладено досліди, у яких ми вивчатимемо результати додаткової обробки насіння протруйниками та мікроелементами перед висівом, обробки насіння та додаткових обробок мікроелементами і стимуляторами росту по вегетації культури, а також додаткових обробок тільки по вегетації. З цією метою застосовуються препарати від різних виробників, а гібрид кукурудзи на всіх ділянках для чистоти досліду висівається один і той же. Ми обрали гібрид ДКС 4590», — каже Єлизавета Даценко.

АгроПолігон LNZ Hub фото 4 LNZ Group

Олексій Даценко, агроном LNZ Group, перевіряє якість сівби

Вона додає, що погода наразі сприяє посівній: 18 квітня випав досить великий дощ, тож зараз насіння лягає у вологий ґрунт, а температура на глибині загортання насіння не опускається нижче +9°С.

Демо-ділянки

«В цьому році на LNZ-Hub ми плануємо випробовувати гібриди кукурудзи бренду Universeed, а також засоби захисту рослин бренду Defenda. Гібридів компанії Universeed буде висіяно 11: 5 зернових, з яких 3 вже є в реєстрі, та 6 силосних. Це буде дуже цікаво, адже ще ніхто в Україні не бачив цих гібридів та їхнього потенціалу. Крім того, ми сіємо гібриди, які ми вже випробовуємо не перший рік це бестселери, які вже всі знають, але ми порівнюємо їх з новинками, шукаємо приховані можливості таких гібридів», — розповідає пані Єлизавета.

Лінійка зернових гібридів кукурудзи

АгроПолігон LNZ Hub фото 5 LNZ Group

Лінійка силосних гібридів кукурудзи

АгроПолігон LNZ Hub фото 6 LNZ Group

Захист рослин

«Демо-лінійка в нас вся обробляється тільки стандартним фунгіцидно-інсектицидним протруюванням. Оскільки фон повинен бути однаковим для усіх висіяних гібридів, окрім стандартного протруювання нічого не застосовуємо. Дослідні ділянки, на яких випробовуватимуться засоби захисту рослин, сіяти ми ще не розпочали, тому сказати, коли саме будемо проводити обробки засобами захисту, поки що не можу. Напевне, про обробки та заплановані до випробування засоби захисту ми поговоримо детально у наступний ваш приїзд», — зазначила Єлизавета Даценко.

Тож АгроПолігон прощається з LNZ-Hub до наступної зустрічі. А усі бажаючі зможуть побачити демо-ділянки не лише в наших оглядах, але й на власні очі. День поля на дослідних ділянках буде проходити протягом цілого місяця, тож буде зручна можливість для усіх потрапити сюди у зручний для себе час та поспілкуватись із представниками компанії.

Посилання: SuperAgronom.com

Партнери LNZ Group

  • LNZ Web
  • Tevitta
  • DEFENDA
  • UNIVERSEED
  • BASF
  • Limagrain
  • SesVanderhave
  • Syngenta