Серед аграріїв зростає попит на закупівлі насіння та ЗЗР через інтернет

На фоні поширення коронавірусу та обмежувальних заходів в Україні можуть зрости закупівлі ЗЗР та насіння через інтернет. Аграрії все частіше надають перевагу онлайн ресурсам через зручність замовлення та оплати.

Про переваги купівлі насіння та ЗЗР через інтернет-магазин розповів представник LNZ web В’ячеслав Полтавець, передає Kurkul.com.

«Система оплати та замовлення у нас на сайті відбувається, як і у звичайних інтернет-магазинах, ви маєте можливість зробити замовлення онлайн та за допомогою нашого колцентру і перейти до оплати», — розповів він.

Способів оплати декілька, тож можна вибрати зручний для себе:

  • оплата карткою через інтернет-сервіс;
  • переказ коштів з інтернет-банкінгу;
  • банківський переказ;
  • безготівкова/готівкова оплата на новій пошті.

Серед аграріїв зростає попит на закупівлі насіння та ЗЗР через інтернет фото 1 LNZ GroupПро переваги оплати та інтернет-закупівель розповідають і сільгоспвиробники, зауважуючи, що за браком часу все частіше обирають саме такий вид замовлень.

«Досить часто купуємо через інтернет. Мабуть, 50% від об’єму всіх закупок. Щось замовляємо онлайн, щось привозять представники компаній, з якими вже давно працюємо. Цього року почали тісну співпрацювати з LNZ web, вперше цього року почали купувати в компанії посівний матеріал. Закуповуємо в основному перевірене насіння. Загалом через інтернет закуповувати дуже зручно. Я роблю замовлення після робочого дня, у зручний для себе час. Ти робиш замовлення з тобою зв’язуються, оплачуєш і отримуєш своє замовлення по пошті», — розповів фермер з Дніпропетровщини Вадим Дрига.

Як зазначив В’ячеслав Потавець, останнім часом спостерігається позитивна динаміка росту продажів через інтернет.

«Ми прагнемо задовольнити потреби будь-якого покупця, допомагаємо йому із оптимальним вибором посівного матеріалу, технології захисту рослин. Якщо говорити про аудиторію, то я б сказав, що робимо акцент на фермера, до якого не доїжджає менеджер, хочемо забезпечити клієнта оригінальною та сертифікованою продукцією за доступною ціною. Ми відповідаємо за нашу продукцію і готові надавати послуги супроводу і не боїмося дивитися клієнту в очі після продажу. Нині спостерігаємо позитивну динаміку продажів, але звісно на цьому не плануємо зупиняться. Категорії клієнтів різні від власника паю до достатньо великих фермерських господарств», — сказав представник LNZ web.

Проте зазначив, що наразі не відчувають якогось збільшення саме через ситуацію в країні.

«Як ви знаєте скоро вже посівна, тому і кількість онлайн замовлень росте, як буде далі будемо бачити», — сказав В’ячеслав Полтавець.

Наразі онлайн-купівлею користується майже вся Україна, фермери не виключення. Проте В’ячеслав Полтавець зазначив, що основними покупцями с/г продукції є аграрії Полтавської, Одеської, Київської, Дніпропетровської, Кіровоградської та Черкаської областей. Хоча зростає популярність інтернет-ресурсів і на Житомирщині та Харківщині.

«Купівля засобів захисту та насіння через інтернет — це дуже зручно. З компанією LNZ працювали і давно знаємо про їх ресурс LNZ web. Цього року онлайн закуповували кукурудзу. Зручність купівлі через інтернет полягає у тому, що все на себе бере компанія LNZ, а також це зручність оплати і доставки. Недоліків у інтернет-торгівлі я не бачу», — зазначив фермер з Житомирщини Сергій Жеміровський.

Джерело:Superagronom.com/

Партнери LNZ Group

  • LNZ Web
  • Tevitta
  • DEFENDA
  • UNIVERSEED
  • BASF
  • Limagrain
  • SesVanderhave
  • Syngenta