Весняні дощі сприятимуть розвитку хвороб.

Весняні дощі сприятимуть розвитку хвороб. фото 1 LNZ GroupЦьогорічна весна характеризується аномально надлишковою кількістю опадів, що суттєво корегує і ускладнює вчасне виконання технологічних операцій. 

«У квітні середньомісячна норма опадів по Україні перевищує їх середньобагаторічну кількість до 5 разів. Наразі складно виокремити регіони, в яких цей природний чинник завдав найбільше проблем аграрію», — розповів менеджер з агротехнологій компанії LNZ Group Сергій Уваров.

Висока вологість зі значними коливаннями температур як упродовж доби, так і по регіонах України сприятиме розвитку та ураженню зернових культур такими хворобами як септоріоз листя, борошниста роса, бура плямистість та бура іржа.

Експерт також додає, що дощова погода та значні перепади температур суттєво вплинули на реалізацію запланованої системи захисту вирощуваних зернових колосових культур, наслідком чого може бути недобір запланованого врожаю, а в деяких випадках і взагалі його втрата. Це пов’язано з тим, що значна кількість господарств не змогли вчасно, в потрібну фазу, обробити посіви пестицидами. Тому вимушені шукати альтернативу шляхом зміни діючих речовин застосовуваних препаратів та зменшення кількості обробок, що зі свого боку може вплинути на рівень майбутнього врожаю.

Враховуючи погодні умови поточного року, повсюдно очікуваним є високий рівень розвитку хвороб зернових колосових культур. Їх комплексний фунгіцидний захист передбачає три, а то і чотири обробки. 

Внесення фунгіцидів від бренду DEFENDA, яке дає можливість максимально захистити посіви зернових колосових на всіх фазах розвитку, передбачає наступну схему:

  • у фазу ВВСН 25-31 — локально-системний фунгіцид Абсолют (карбендазим, 500 г/л), який відмінно контролює більшість грибкових захворювань за різноманітних погодних умов, має профілактичну та лікувальну дію, зупиняючи захворювання в ранній фазі, та системний фунгіцид Парацельс (флутріафол, 250 г/л), один із наймобільніших препаратів з групи триазолів, який має тривалу захисну дію, що переноситься на новоутворені органи рослин;
  • у фазу ВВСН 40-45 — універсальний фунгіцид з відмінною превентивною та лікувальною дією Дот (ципроконазол, 80 г/л + пропіконазол, 250 г/л), який забезпечує тривалий захист та має швидкий «стоп-ефект», та локально-системний фунгіцид лікувальної та захисної дії Старк (азоксистробін, 250 г/л) для захисту від широкого комплексу хвороб з вираженим позитивним фізіологічним впливом на рослину;
  • у фазу ВВСН 63-65 — системний фунгіцид лікувальної та профілактичної дії Талер (тебуконазол, 250 г/л) з добре вираженим «стоп-ефектом».

Джерело: 

Agroportal.ua

Партнери LNZ Group

  • LNZ Web
  • Tevitta
  • DEFENDA
  • UNIVERSEED
  • BASF
  • Limagrain
  • SesVanderhave
  • Syngenta